Laagbouw

Laagbouwhuishoudens kunnen hun plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd-afval) kwijt in de pmd-kliko met oranje deksel. De 'oude' groene restafvalkliko is omgeruild voor een kliko met grijze deksel. De papier-, pmd- en restafvalkliko leegt ACV eens per drie weken. Met de pmd-kliko en betere afvalscheiding is er voor deze frequentie gekozen. De inzameling van groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (gft+e) in de bruine kliko is tweewekelijks. De inzameldagen kunt u bekijken op de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl en de app 'Afvalwijzer'. Via deze website en app kunt u ook instellen dat u een seintje krijgt wanneer een kliko aan de weg gezet kan worden. Op sommige adressen gelden speciale aanbiedplekken.


Benieuwd hoe het sorteren van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd-afval) in z'n werk gaat? Bekijk het filmpje van het pmd-sorteerbedrijf: https://youtu.be/WB0nMz8pgdY.

Kliko omwisselen

U kunt bij ACV een ander formaat kliko aanvragen. Een klikowissel of extra kliko kost 30 euro (dit geldt voor alle afvalsoorten). Vraagt u een klikowissel aan binnen 3 maanden na verhuizing? Dan is de wissel gratis (kopie huur- of koopovereenkomst vereist). Neem hiervoor contact op met ACV via ede@acv-groep.nl.