Nieuwe inzameldagen

In 2017 hebben alle huishoudens nieuwe kliko's gekregen voor restafval en voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd-afval. Ook zijn de nieuwe inzameldagen gestart. Voortaan leegt ACV leegt de pmd-, papier- en restafvalkliko eens per drie weken (17x per jaar). Door de nieuwe pmd-kliko en betere afvalscheiding is er voor deze frequentie gekozen. De inzameling van de kliko voor groente-, fruit- en tuinafval inclusief etensresten (gft+e) is tweewekelijks gebleven. Houd de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl en de app 'Afvalwijzer' in de gaten. Via deze website en app kunt u ook instellen dat u een seintje krijgt wanneer een kliko aan de weg gezet kan worden.


Benieuwd hoe het sorteren van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd-afval) in z'n werk gaat? Bekijk het filmpje van het pmd-sorteerbedrijf: https://youtu.be/WB0nMz8pgdY.


Extra klikowisselmoment november 2017

Huishoudens konden uiterlijk 16 oktober 2017 doorgeven dat zij nog eenmaal gratis hun kliko's voor gft+e, papier en restafval wilden omruilen voor het andere formaat.

 

Extra keuze: restafvalkliko inleveren

Om huishoudens met een perceel kleiner dan 150 m2 tegemoet te komen, krijgen zij de mogelijkheid om hun restafvalkliko in te leveren en over te stappen naar een (ondergrondse) verzamelcontainer. Op deze manier houdt u hetzelfde aantal kliko's in uw tuin. Met uw afvalpas opent u de (ondergrondse) restafvalcontainer. Is er geen verzamelcontainer op loopafstand (maximaal 200 meter)? Bij voldoende belangstelling (70 huishoudens) plaatsen wij een nieuwe (ondergrondse) restafvalcontainer in uw buurt. Heeft u interesse in het gebruik van een (ondergrondse) restafvalcontainer? Stuur een e-mail naar ede@acv-groep.nl.