Nieuws

Foto Meer afval apart ingezameld!

Meer afval apart ingezameld!

Geplaatst op 23 februari 2018

Inwoners van Ede zijn op de goede weg met het apart inzamelen van afval. Uit cijfers van ACV blijkt dat in 2017 al 65,2% van het afval apart is ingezameld. Dat was in 2016 nog 60,5%. De doelstelling van het nieuwe afvalbeleid ligt op 75% apart ingezameld huisvuil in 2020.

Lees verder

Foto Waar zijn de pmd-zakken verkrijgbaar?

Waar zijn de pmd-zakken verkrijgbaar?

Geplaatst op 6 februari 2018

De pmd-zakken zijn verkrijgbaar voor hoogbouwbewoners. Bij laagbouw wordt het pmd-afval via de kliko ingezameld. Pmd-zakken kunt u ophalen op het gemeentehuis in Ede (balie Publiekszaken) of op het afvalbrengstation aan de Neonstraat in Ede. Vereniging van Eigenaren (VvE's), bewonerscommissies en grofvuilcommissies kunnen ook voor hun mede-eigenaren/bewoners dozen met zakken bestellen bestellen bij ACV via ede@acv-groep.nl De dozen worden dan op locatie geleverd.

Lees verder

Foto Ondergrondse restafvalcontainer vol?

Ondergrondse restafvalcontainer vol?

Geplaatst op 19 december 2017

Maakt u gebruik van een ondergrondse restafvalcontainer? Dan kunt u vanaf heden met uw afvalpas terecht bij alle ondergrondse restafvalcontainers in uw woonkern, behalve bij containers op privéterrein.

Lees verder

Foto Afval scheiden: wat hoort waar?

Afval scheiden: wat hoort waar?

Geplaatst op 18 december 2017

Regelmatig krijgen wij vragen over welk afval in welke bak hoort. Met onze handige 'Afvalscheidingswijzer' staat u nooit meer te twijfelen bij de afvalbak.

Lees verder

Foto Maak op de juiste manier gebruik van de ondergrondse restafvalcontainers

Maak op de juiste manier gebruik van de ondergrondse restafvalcontainers

Geplaatst op 18 december 2017

Daarmee voorkomt u storingen.

Lees verder

Foto Primeur voor Edese flats met miniperscontainer pmd-afval in de flat

Primeur voor Edese flats met miniperscontainer pmd-afval in de flat

Geplaatst op 4 december 2017

Bewoners van de Willem Maris- en Stroombergflat in Ede kunnen voortaan hun plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pmd-afval) op elk gewenst moment kwijt in een miniperscontainer in de hal van hun flat. Doelstelling van de proef is om het flatbewoners zo makkelijk mogelijk te maken pmd-afval apart te houden, waardoor de hoeveelheid restafval vermindert. Op maandag 20 november 2017 vond de officiële ingebruikname van de containers plaats door wethouder Leon Meijer, Edo Dokter, manager Uitvoering bij ACV en bewoners van de flat.

Lees verder